0 0 kr
Summa artiklar 0 kr
Visar priser exkl. moms (Ändra)
 Varukorgen är tom
 
  • Start
  • AudioFLEX Hörselskydd

Formgjutna öronproppar från AudioFLEX.

Formgjutna öronproppar

Idag är vardagen fylld med ljudrika och skadliga decibelvärden och vi blir alla utsatta för mycket mer buller än vad våra öron och hjärna klarar av. 
De som blir utsatta för en hög ljudnivå är mindre toleranta, har lättare för att bli stressade och många av de som har en stressrelaterad diagnos är mycket ljudkänsliga. Var rädda om er hörsel, ni har bara en. 

Vi tycker att våra formgjutna öronproppar är lika viktiga som t.ex. dina glasögon. Ett par decibel för högt under en period kan skada din hörsel permanent.
Våra öronproppar har Talkthrough system vilket innebär att öronpropparna släpper genom tal och larm och ni kan utan problem delta i en diskussion med propparna i era öron. Detta skall dock inte förväxlas med aktiva öronproppar där volymen kan ökas manuelltMedhörning är standard på alla våra formgjutna öronproppar.
Fördelar
De tillverkas efter just dina öron vilket innebär att de har en perfekt passform!

Dina formgjutna öronproppar blir helt enkelt personliga hörselskydd som
är behagliga att bära och de har inbyggda filter för rätt dämpning utformad efter arbetsplatsens krav. Talet i närområdet kan fortfarande uppfattas. 

Passar mycket väl tillsammans med skyddsglasögon, hjälm och hakband utan att ta i eller haka fast.
Arbetsmiljöverket
Gå gärna in på Arbetsmiljöverkets hemsida för mer information om buller och regler kring detta. Ladda även ner deras app Buller så kan ni själv mäta ett ca värde på er arbetsplats.
Om det genomsnittliga bullret under en arbetsdag är 80 dB eller mer, eller om impulstoppvärdet är 135 dB eller högre, är arbetsgivaren skyldig att:

  • informera och utbilda arbetstagarna
  • erbjuda tillgång till hörselskydd
  • erbjuda hörselundersökning om riskbedömning och mätningar visar att det finns risk för hörselskada

Avtryck

Avtrycken görs oftast på plats och vi kan komma ut till er när det passar er produktion.
Detta kan vara tidigt, sent eller vid skiftbyten. Vi startar med att göra en okulär besiktning av öronen. Om öronen är röda, infekterade, nyligen opererade eller om vaxpropp finns så gör vi inga avtryck då detta kan skada öronen. Om allt ser bra ut så för vi in en liten bomullsstopp halvvägs till trumhinnan.

När detta är gjort så för vi in vår avtrycksmassa som får sitta i öronen i ca 3-4 minuter. När massan har torkat tar vi ut den färdiga komponenten och den skickas vidare till vår tillverkningsenhet för framtagning av just dina öronproppar. Tidsåtgång per person är ca 5-7 minuter.

Användningsområden

Arbetar du inom industri, bygg- och musikbranschen? Kör du motorcykel eller är du ute i skogen på jakt efter vilt? Har du kanske svårt för att sova p.g.a höga ljud i närheten av ditt sovrum? Användningsområdena är många. Våra formgjutna öronproppar är tillverkade av medicinsk silikon vilket gör dem mycket hållbara och samtidigt bekväma att bära. Nedan kan du läsa mer om våra olika varianter samt i vilka sammanhang de är lämpliga att använda. 

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med att hitta den lösningen som passar dig bäst. Du når oss antingen via telefon på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
FLEX INDUSTRY
Ett par öronproppar med olinjär dämpning lämpar sig mycket väl inom byggbranschen, industri eller annan högdecibelmiljö. Våra formgjutna öronproppar ger ett klart bättre skydd än många andra skydd som finns på marknaden. Öronpropparna är av typ ”talkthrough” modell som filtrerar bort de skadliga frekvenserna men släpper genom samtal av god ljudkvalitet med kolleger i närområdet.

Öronpropparna levereras alltid med ett par valbara filter som matchar de decibel värden just du blir utsatt för, band/snöre som släpper vid för hård belastning, förvaringsask samt skötselråd. Extra filter kan köpas till och de finns i 20, 25, 27 eller 30 dB.
 
 
Vill du veta mer om Flex Industry?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
 
 
FLEX MC
En motorcykelförare blir utsatt för mer än 100 dB vid en hastighet om 103 km/ h. Alla som kört motorcykel långt vet hur utmattande detta är.
När ni väl anlänt vid destinationen kan viss yrsel och trötthet uppstå. Personer som använt 
formgjutna öronproppar blir inte alls påverkade på samma sätt. 
Våra MC öronproppar levereras med ett utbytbart filter. Vid leverans rekommenderar vi 30 dB olinjära filter. Det är det optimala hörselskyddet för motorcykelåkning!

Nedan kan ni läsa mer om vad er hörsel utsätts för vid olika hastigheter och riskerna för hörselskada:

Vill du veta mer om Flex MC?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
AKTIVA HÖRSELSKYDD
Aktiva hörselskydd går in elektroniskt och bryter alla decibeltal som överstiger 85 dB.
De förstärker de låga ljuden, detta kan vara bra för personer med en hörselskada och som behöver uppfatta truckar i rörelse eller larm. De skyddar också 
mot buller eller t.ex. gevärsskott. 

Vi har två olika sorters aktiva formgjutna öronpropparSoundscope pro-tect iHunt, avsett för jakt och Soundscope pro-tect, avsett för industri i bullriga miljöer.

Med hjälp av en halsslinga (går att köpa som tillbehör) kan Soundscope kopplas ihop med olika typer av tillbehör som t.ex. jaktradio och mobiltelefon.
Skalen har två olika färger för att man lättare ska kunna skilja på höger (rött) och vänster (blått).
Vill du veta mer om Aktiva hörselskydd?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
FLEX MUSIC
En ren och tydlig ljudbild är en musikers krav på ett välfungerande hörselskydd. 
Perfekt för dig som spelar eller lyssnar på musik och vill behålla samma ljudkvalitet.
Levereras med etui och ett par monterade mekaniska linjära filter från en världsledande filtertillverkare. Vårt musik filter har en jämn dämpning över hela frekvensområdet.
Det finns tre olika dämpningar att välja mellan: 9dB, 15dB och 25dB. 


Dessa formgjutna öronproppar kan även användas av t.ex. pedagoger, tandläkare och andra yrkesgrupper som blir utsatta för höga decibeltal, men som önskar en stor och oförändrad ljudåtergivelse.
Vill du veta mer om Flex Music?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
 
 
FLEX SLEEP & TRAVEL
Att inte få sova ut p.g.a. höga ljud i närhet av ditt sovrum är direkt hälsovådligt över tid. Det kan vara en partner
som snarkar, biltrafik, musikglada grannar och mycket annat. Ö
ronpropparna fungerar givetvis också utmärkt vid resor. Dessa sovproppar är tillverkade i 25 shore silikon.

Det är en mjuk hörselspropp som är tillverkade för att kännas så lite som möjligt men ändå ge en bra dämpning
och god sömn. 
Det eliminerar dock inte ljud som brandlarm eller andra livsräddande larm. Bilden nedan visar sovpropparna sett från sidan.
 
 
 
 
 
 
 
Vill du veta mer om Flex Sleep & Travel?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
OLINJÄR DÄMPNING
Olinjär dämpning använder vi i de ljudrika miljöer där vi först och främst måste dämpa i de högra frekvenserna. Dämpningen ökar vid högre frekvenser. Dessa höga frekvenser kan vara plötsliga impulsljud, t.ex. från maskiner, verktyg eller en plåt som faller mot betonggolv. De formgjutna öronpropparna med den olinjära dämpningen lämpar sig även väl för MC-körning.
Då är vi ute efter att dämpa det vindbrus som uppstår i hjälmen. Vi arbetar med olika filter som dämpar från 20 decibel och upp till 30 decibel.


Lämpad för: Industri, Lager, Maskinförare, MC-körning och för Motionscyklister.

Vill du veta mer om Olinjär dämpning?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.seLINJÄR DÄMPNING
Formgjutna öronproppar med linjär dämpning använder vi oss av när ljudbilden inte varierar för mycket men då det är viktigt att uppfatta alla nyanser av ljud, musik eller tal kring oss. Vid dessa tillfällen skall öronproppar med linjär dämpning användas. Dämpningen sker jämnt vid alla frekvenser.
Dessa används ofta inom skola, musikhögskolor, musiker, tandläkare, flygpersonal.

Lämpad för: Pedagoger, Öppna kontorslandskap, Musiker, Tandläkare m.fl.

Vill du veta mer om Linjär dämpning?
Välkommen att ringa till oss på 0476-214 80 eller så skickar du bara ett mejl till info@kalls.se
 
 
RENGÖRING/SKÖTSELRÅD
Använd ALDRIG starka rengöringsmedel då det kan skada både dina hörselskydd samt hörselgångar!
Det går utmärkt att rengöra med vatten och lite diskmedel. Häll aldrig vätska rakt in i filter kanalen. Torka noggrant. Det går även utmärkt att torka av öronpropparna med en mjuk trasa efter användning.
Använd alltid regöringsmedel med respekt. Tumregel, less is more than enough. När öronpropparna inte används, förvara dem i det etui som medföljer.

 

Ta gärna en titt på vad vi mer har för produkter i vårt sortiment

Ta del av erbjudanden, inspiration och massa annat nyttigt via vårt nyhetsbrev - Anmäl dig idag!
Alla rättigheter reserverade Källs Materialhantering AB  Copyright 2003-2021